1. Home
  2. Diensten
  3. PV-T Panelen

PV-T Panelen

De zon als stroomleverancier

Breedveld & Schröder brengt een PV-T systeem op de markt. De toepassing van PV-T optimaliseert het gebruik van het beschikbare dakoppervlak, omdat uit dezelfde vierkante meter zowel elektriciteit als warmte wordt geoogst. Door de thermische energie en opgewekte elektriciteit te voeden aan een warmtepomp kan een modern gebouw zonder aardgas worden verwarmd. Het PV-T paneel kan dus dienen als een gecombineerde vervanger voor zowel gas en stroom.

PV-T Systeem

PV-T systemen zijn een combinatie van een zonnecollector en een PV-paneel. Naast elektriciteit wekt het PV-T systeem ook warmte op, welke gebruikt kan worden voor het verwarmen van water of lucht. Door de thermische energie en extra opgewekte elektriciteit te voeden aan een warmtepomp kan een modern gebouw of woning zonder aardgas worden verwarmd. Het PV-T paneel kan dus dienen als een gecombineerde vervanger voor zowel gas en stroom.De aanschaf van een PV-Tsysteem is goedkoper dan een los PV-systeem samen met een los zonneboilersysteem. Deze hoge energetische efficiëntie per m2 maakt het PV-T systeem met name aantrekkelijk voor bedrijven met grote energieambities maar weinig geschikt dakoppervlak.

PV-T panelen bestaan uit PV-panelen waarachter een absorbeerplaat is bevestigd. Aan de achterzijde van deze plaat bevinden zich buizen waarin vloeistof zal worden opgewarmd en gebruikt wordt als bron van de warmtepomp. De elektrische opbrengst van deze panelen is nagenoeg gelijk aan PV-panelen, daarnaast leveren de PV-T panelen ook warm water. In combinatie met een wit gecoat dak of witte bitumen zal de opbrengst van de panelen ongeveer 10% hoger zijn.

 

Menu