1. Home
  2. Diensten
  3. Werktuigbouwkundige installaties

Werktuigbouwkundige installaties

Breedveld & Schröder is naast het aanbrengen en onderhouden van de elektrotechnische installaties ook gespecialiseerd, en erkend installateur, in het installeren en onderhouden van werktuigbouwkundige installaties.
Denk hierbij aan; warmtepomp-, loodgieter-, verwarming-, gas-, water-, riolering-, dak en klimaatinstallaties. Naast het adviseren denken wij graag mee met de opdrachtgever om de huidige en nieuwe installaties uit te voeren of aan te passen naar duurzame installaties.

Warmtepompinstallaties

De term ‘van het gas af’ is een veel voorkomende vraag vanuit de markt. Maar hoe is dit technisch haalbaar? Wij als Breedveld & Schröder brengen installaties aan in woningen, hotels en in kantoorpanden zonder dat men een gasaansluiting nodig heeft. Wij passen hiervoor warmtepomp installaties toe.  Of het gaat om een grondbronboring of lucht/water installaties. Naast de traditionele warmtepomp installaties zijn wij gespecialiseerd in het combineren van PV installaties met een warmtepomp ook wel PV-T genoemd.

Klimaatinstallaties

Onder klimaatinstallaties verstaan wij a.o. airco (split) installaties voor het koelen en verwarmen van woningen en kantoren. Daarnaast het verzorgen van een goed en gezond binnenklimaat door goed te  ventileren met een luchtbehandeling,- en warmte terugwin installatie.

Installatietechniek

Naast alle hoofdcomponenten zijn wij ook in staat om in nieuwbouw en renovatie projecten de volledige installatie voor u te ontwerpen en aan te brengen. Onze expertise is het aanbrengen van ventilatiekanalen, riolering, water-, koel-, gas en verwarming leidingen.

Dakwerkzaamheden

Als wij PV installaties aanbrengen controleren wij ook altijd de kwaliteit van de dakbedekking.
Wij kunnen een inspectie doen van de kwaliteit van het dak en de opdrachtgever te adviseren om zijn dak te voorzien van een nieuwe dakbedekking. Dit kan dan gaan om bitumen, PVC of voor een coating van siliconen of rubber. Met een witte coating in combinatie met PV panelen zal het rendement van de PV panelen worden verhoogd en tevens de klimaatlast worden verminderd. Ook hiermee is een energie besparing haalbaar.

Menu