Realisatie Nieuwbouw OK Flevoziekenhuis

By 9 augustus 2018 Projecten

Vanaf begin mei werken wij dagelijks met zo’n 30 collega’s hard aan de realisatie van 4 nieuwe OK’s,  een MRI complex én worden bestaande ruimtes verbeterd en verbouwd in het Flevoziekenhuis.

Een bouwtraject dat tot in de puntjes is voorbereid, zodat tijdens de verbouwing de operaties gewoon kunnen doorgaan.

     

                  De buiten en de binnenkant van een nieuwe OK met nu nog zichtbare bedrading


  LOGISTIEKE PLANNING

Het project wordt gerealiseerd in de in de oude binnentuin van het ziekenhuis, dit houdt in dat alle zware componenten via een hijskraan over het dak aangevoerd worden, wat naast de uitdaging in de realisatie, ook een grote logistieke planning met zich mee brengt. 

Op de 3e verdieping plaatsen wij voor elke OK een verdeelkast, een patchkast en een UPS. De bekabeling voor deze hele operatie gaat door 4 verdiepingen heen en wordt van beneden naar boven doorgetrokken.  

        

        Zichtbare kabels die door de verdiepingen heen naar boven getrokken worden. 


 

Projectleider Winfred van Breedveld & Schröder werkt dagelijks met zo’n 4 directe collega’s aan dit project.  Hierbij heeft hij de verantwoordelijkheid over 4 bouwlagen en 6 disciplines te weten data, brandmeld, electra, kabelgoot toegangscontrole en de zwakstroominstallaties). Breedveld & Schröder neemt deel aan een bouwteam dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van alle elektrotechnische installaties. 

 

Eind oktober staat de testfase op de planning en naar verwachting zal het Flevoziekenhuis vanaf half februari haar eerste patiënten ontvangen in het nieuwe operatiecomplex.